Фото: Ј.Маринковић

Начелник општине Соколац Милован Бјелица данас је са компанијом ИТЦ Зеница потписао уговор пројекта „Изградња фекалне канализације у општини Соколац“. Ријеч је о правцима Мајдани – Бјелосављевићи и Брезјак – Бјелосављевићи, а уговором су обухваћени и кућни прикључци на краковима. Према ријечима начелника Бјелице укупна вриједност радова предвиђених поменутим документом износи 743.577 КМ.

-Овим настављамо реализацију Стратегије развоја и студије изводљивости свеобухватног рјешавања водоснабдијевања на подручју наше општине, гдје убрајамо и уређење сливова, понора и изворишта, као и припреме за изградњу постројења за пречишћавање пијаће воде и постројења за пречишћавање и третман отпадних вода. Закључно са новим уговором, улагања у овој области прелазе 6.000.000 марака. Задовољство је истаћи да приводимо крају наше планове, с тим што ћемо имати додатне радове које се односе на изградњу вода од Решетнице до Бјелосављевића. У вези с тим слиједи и израда пројектне документације од Романије до Бјелосављевића. Укључујући све наведено, завршавамо причу о свеобухватном рјешавању водоснабдијевања, а свеукупна средства по студијама изводљивости износиће око 20.000.000 КМ – појаснио је Бјелица.

Фото: Ј.Маринковић

Он је подсјетио да је у питању међународни тендер, те да је у редовној процедури за извођача радова изабрана компанија ИТЦ Зеница. Бјелица је изразио увјерење да ће, с обзиром да нема никавих препрека, радови бити завршени квалитетно и у року.

Амела Мухић, извршни директор профитног центра грађевине у име предузећа ИТЦ Зеница присуствовала је потписивању уговора.

-До сада нисмо имали прилику сарађивати са општином Соколац, али се надамо успјешној сарадњи и вјерујемо да ће све ићи по плану – поручила је она.

Студију изводљивости за пројекат свеобухватног рјешавања водоснабдијевања урадила је Европска инвестициона банка у сарадњи са Европском развојном банком, Владом Републике Српске, Министарством финансија РС и Тимом за управљање пројектима.

Рођена 28. августа 1989. године у Зеници. Основну школу и гимназију завршила у Сокоцу. Дипломирала је Новинарство 2013. године на Филозофском факултету Универзитета у Источном Сарајеву. У ЈП "Инфо центар" Соколац запослена од 2015. године. Тренутно обавља функцију главног и одговорног уредника.