Мирослав Дивчић и Предраг Добриловић из Планинарског друштва Гласинац окончали су и практични дио едукације по пројекту Магична пењалишта БиХ. Добри услови за рад на терену одвијали су се на локацији планинарски дом Ормањ, Пазарић.

Општина Соколац је једна од десет општина у БиХ гдје ће бити постављена магична пењалишта.

Циљеви обуке су омогућити појединцима стицање компетенција, знања, вјештина и одговорности за самостално провођење спортског пењања у свим облицима спортског пењања, наводи се на ФБ страници ПД Гласинац.

Пројекат “Магична пењалишта Босне и Херцеговине” је финансиран средствима Еуропске Уније и пројектних партнера у износу од 350.000 КМ. Пројектни тим чине Факултет спорта и тјелесног одгоја Сарајево, Планинарско друштво „Фасто“ и ИТ компанија Ребус д.о.о. Сарајево.

Директни корисници пројекта су општине и појединци, инструктори пењања, туристичке агенције и туристичке заједнице, планинарска и пењачка удружења/савези/клубови, туристи.

Осим директних корисника, користи од пројекта имат ће и пружаоци пропратних услуга попут хотела, ресторана, продавница сувенира, продавница спортске опреме, произвођачи домаћих пољопривредних производа и други.