У Републици Српској и Федерацији БиХ већина путева је проходна, а јутарња магла смањује видљивост на појединим дионицама у котлинама и уз ријечне токове, саопштио је Ауто-мото савез Републике Српске.

Од 7.00 до 17.00 часова данас се врши санација коловоза десне траке брзе цесте на споју са ауто-путем у Гламочанима из смјера Лакташа према Бањалуци, а саобраћај се одвија једном саобраћајном траком према привременој сигнализацији.

Због радова измијењен је режим саобраћаја у тунелима Чемерно /дионица Брод на Дрини-Врба/, Чељиговићи /Лапишница-Љубогошта/ и Стамболчић /Пале-Подграб/ и Угар на путу Црна Ријека-Угар.

Измијењен је режим одвијања саобраћаја на путним правцима на којима се изводе радови: Тедин Хан-Криж, Котор Варош-Ободник, Дервента-Жировина, Клашнице-Горња Вијака, Добро Поље-Миљевина, Руданка-Добој, Милићи-Власеница-Хан Пијесак и Власеница-Тишћа, у бањалучком насељу Рамићи на раскрсници путева Ивањска–Шарговац и Залужани-Драгочај, на подручју Власенице, Стари Мајдан-Ламовита.

Због радова саобраћај ће се по потреби обустављати од 7.00 до 17.00 часова на дионицама регионалних путева Језеро-Шипово и Бијељина-Угљевик-Прибој, те на локалном путу Сарачица-Чокорска Поља и у Бањалуци од 7.00 до 16.00 часова на десној саобраћајној траци магистралног пута из смјера Ребровца према Кампусу /Ауди сервис Видовић/ једном саобраћајном траком.

Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини-ГП Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

Саобраћај је због клизишта обустављен на регионалном путу Мраковица-Градишка, дионица Мраковица-Подградци, док се због одрона на дионици Козарац-Мраковица одвија наизмјенично једном траком.

Због извођења деминерских радова на дионици магистралног пута Брод-Оџак у Клакару Доњем и на дионици регионалног пута Дервента-Подновље у мјесту Горњи Божинци обуставља се саобраћај на 30 минута и 10 минута пропуштања саобраћаја.

Због активирања клизишта, саобраћај се одвија отежано једном саобраћајном траком на регионалним путевима Чајниче-Миљено у мјесту Луке и Укрина-Горња Вијака.

Превоз вангабаритног терета кретаће се на дионицама путева: Станић Ријека-Каруше и међуентитетска линија Станић Ријека-Добој-Дервента-Гранични прелаз Брод.

Због оштећења на снази је забрана за теретна возила чија укупна маса прелази 12,5 тона на дионици регионалног пута Поље-Подновље због оштећења коловоза, за теретна возила укупне масе веће од 30 тона на надвожњаку на дионици магистралног пута Клашнице два-Шарговац у мјесту Трн и за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона на дионици магистралног пута Брод на Дрини-Шћепан Поље.

У ФБиХ у току је санација тунела Иван, на магистралном путу Тарчин-Коњиц, због чега се од 8.00 до 20.00 часова саобраћа једном траком, наизмјеничним пропуштањем возила.

у тунелу Црнаја /Коњиц-Јабланица/ током дана у функцији су обје траке. Од 20.00 до 5.00 часова возила саобраћају наизмјенично, једном траком.

Због радова на мосту на дионици ауто-пута Сарајево сјевер-Подлугови, саобраћа се двосмјерно, супротном траком од зоне радова.

Радови се изводе у тунелу Чакловићи на путу Тузла-Калесија /дионици Симин Хан-Цапарде/, гдје се саобраћај од 22.00 до 6.00 часова обуставља и преусмјерава на алтернативни правац преко Дубрава. Током дана, путничка возила из смјера Тузле саобраћају кроз тунел, а из смјера Калесије обилазницом око тунела. Теретна возила се и током дана усмјеравају на пут преко Дубрава.

Радови се изводе и на дионицама Сребреник-Орашје и Столац-Хутово.

На граничним прелазима у БиХ нема дужих чекања на прелазак границе.