Скупштина општине Источно Ново Сарајево на јучашњој сједници донијела је одлуку о преусмјеравању новчаних средстава, намијењених за завршетак изградње Галерије „Кућански“ у изградњу новог вртића у оквиру регулационог плана „Центар 3“.

Начелник општине Источно Ново Сарајево Јован Катић рекао је новинарима да усвајање закључка о расподјели средстава из суфицита градског буџета, који су раније намијењени за завршетак изградње објекта Галерије „Кућански“, у овом тренутку потребнији за изградњу новог вртића.

– Мислимо да је у овом тренутку потребније да та средства уложимо у изградњу новог вртића, који треба да се налази у оквиру регулационог плана „Центар 3“, крај вјештачког језера. За градњу вртића имамо подршку Кабинета предсједника Српске, који је за ту намјену издвојио 200.000 КМ и са овим средствима од 300.000 КМ ми ћемо за годину дана имати нови дјечији вртић – рекао је Катић.

Он је истакао да је пројектом планирана градња објекта капацитета за око 120 дјеце, као и евентуална доградња објекта уколико за тим буде било потребе.

Катић је додао да ће у наредних мјесец дана почети изградња саобраћајнице на Тешановом брду вриједности 100.000 КМ, као и изградња канализационе мреже у Његошевој улици, вриједности 110.000 КМ.

Одборник Српске демократске странке (СДС) у СО Источно Ново Сарајево Стефан Игњатовић изразио је незадовољство због тога што начелник општине им није одговорио на одборничка питања, везана за приморедају дужности између њега и пријашњег начелника општине, као и о томе коме су и по којој цијени продате одређене земљишне парцеле у власништву општине.

Игњатовић је истакао да нису задовољни ни одлуком да се бесплатно уступи простор у објекту нове спортске дворане „Херцеговачкој кући“.

– Дајемо бесплатно простор приватној фирми, а знамо да СРЦ „Славија“ послује у минусу – истакао је Игњатовић и додао да је руководство СРЦ „Славије“ имало приходе од 1.700 КМ, док су расходи били до 200.000 КМ.

На данашњој сједници Младен Јанковић је поново именован за директора Културног центра Источно Ново Сарајево.