Снимљен је, а затим на друштвеним мрежама објављен, видео у којем становници на Хаитију заробљене бивше колумбијске војне плаћенике крваве и претучене вуку кроз сиротињске четврти Порт о Принса, усред хаоса који је настао након атентата на предсједника Жовенела Моизеа.

Полиција је саопштила да је 26 Колумбијаца и двојица америчких држављана било укључено у напад на предсједника Моизеа у раним јутарњим сатима у сриједу, али нису објављени њихови мотиви за злочин, преноси „Даилy Маил“.

Међу ухапшенима су Џејмс Солагес (35) и Џозеф Винсент, обојица амерички држављани рођени на Хаитију, који се на снимцима виде с још 17 осумњичених.

Остали нападачи су или у бијегу или убијени.

Снимак приказује како двојицу осумњичених Колумбијаца завезане вуку улицама. Један од мушкараца био је без мајице и обливен крвљу док их бијесни грађани прате и виче.

Привремени премијер Клод Џозеф, који би требао бити замијењен ове седмице, прогласио је “ванредно стање“ и преузео власт у земљи, што, пак, оспорава човјек којег је Моизе именовао својим насљедником, главни функционер за корона вирус у земљи, Ариел Хенри.