ЈУ Јавни фонд за дјечију заштиту и ове године проводи пројекат „Социјализација дјеце Републике Српске – 2021“ у оквиру којег ће бити организовано љетовање у Бечићима за дјецу из социјално угрожених породица.

Фонд је у јуну расписао конкурс за одлазак дјеце на љетовање на који се ове године пријавило осморо дјеце. Према програму пројекта на десетодневно љетовање у Бечићима дјеца из Сокоца одлазе 8. августа.

Начелник општине Соколац Милован Бјелица је тим поводом разговарао са вишим стручним сарадником Фонда за дјечију заштиту, пословница Соколац, Миљаном Цвијетићем, који је информисао начелника о успостављању и раду канцеларије Јавног фонда за дјечију заштиту у Сокоцу. На састанку су разговарали о условима рада и анализирали слаб одзив дјеце за пројекат љетовања.

Пројекат „Социјализација дјеце Републике Српске – 2021“ односи се на дјецу из социјално угрожених породица које су корисници права из социјалне и дјечије заштите, дјецу из вишечланих породица, из породица борачке популације, дјецу са посебним потребама и хроничним здравственим сметњама, као и посебно надарену дјецу и талентоване спортисте.

Циљ пројекта ,,Социјализација дјеце Републике Српске“, који реализује Јавни Фонд за дјечију заштиту уз подршку Владе Републике Српске и Министарства здравља и социјалне заштите Републике Српске, јесте позитиван утицај на развој дјеце, задовољавање развојних потреба, развијање емпатије, вршњачко дружење и афирмисање потенцијала.

Рођена 16. јуна 1986. у Сокоцу. Основну школу и гимназију завршила је у родном мјесту. На Филозофском факултету у Источном Сарајеву студирала енглески језик и књижевност. Дипломирала је 2011. године. Запослена у Инфо центру од 2012. године.