Црна Гора мора да врати имовину коју је бесправно одузела породици Карађорђевић, казао је Марко Бато Царевић, предсједник Општине Будва.

„Карађорђевићи воде поступак против државе и они ће доказати да је имовина на Милочеру њихова, али тај процес се одвија мимо општине Будва. Карађорђевићи траже да им се врати њихова имовина, а не траже накнаду штете. Мање је битно колико то све вриједи, они само хоће своју имовину назад, то им припада по закону. У свакој озбиљној држави која куца на врата ЕУ, у предприступним преговорима се каже да је владавина права загарантована, па зато треба бити праведан“, казао је Царевић за портал Нова.рс.

Породица Карађорђевић је, истиче он, „све поштено платила Паштровићима“.

„То је презиме чија се историја везује за Свети Стефан. Исте те Паштровиће је држава ангажовала да раде на овом простору, да би остварили профит на изградњи објеката, али на туђој имовини. Држава мора да врати ову имовину и то је све законски чисто и јасно. Сада је, међутим, политика умијешала прсте, па је све прешло у спор између породице Петровић и Карађорђевић. У еуфорији стварања црногорске државе, власт је ћутала. Карађорђевиће зато поједини гледају као окупаторе и не желе да им врате оно што им припада. Ипак, ако је држава заинтересована да задржи туђе, онда треба поштено да им плати“, сматра Царевић.