Представници консултантске фирме „Havrex“ из Бањалуке у просторијама Скупштине општине Соколац данас су одржали другу радионицу на тему „Стратегија развоја туризма Соколац 2021-2025“.

Према ријечима предавача Зорана Павловића, власника фирме „Havrex“, стратегија развоја туризма је документ који креирају заједно са управом општине Соколац са идејом да дају приједлог свих елемената који могу бити интересантни туристима.

– Тај документ мора бити комплетиран са пројектима и пројектним идејама свих оних који могу да пруже туристичку услугу а који би жељели да буду укључени у цијели пројекат. На првој радионици смо подијелили узорак пројектне идеје на основу које се укратко, врло језгровито дефинише шта је идеја коју би они жељели да финансирају сами, заједно са општином или донатором. Данашња радионица посвећена је писању пројектних приједлога са идејом да се исти поправе тамо гдје треба, да се укаже на оне који су добро урађени, и да све то доведе до озбиљних, врло конкретних пројектних приједлога који ће дати одговор шта да понудимо туристима који једног дана буду дошли на Соколац. У исто вријеме треба да се практично обавежемо да на њима радимо у смислу обезбјеђивања финансијских средстава и реализације, казао је Павловић.

Према његовим ријечима анализа пројеката и добра стратегија развоја туризма су кључни јер донатори не могу финансијски помоћи ниједан пројекат који није дефинисан у стратегији. Усвојена стратегија је валидан документ општинских органа на основу кога ће и страни донатори заинтересовани за одређене пројекте моћи легално да обезбједе та средства из својих финансијских извора.

Стратегија развоја туризма општине Соколац представља визију развоја туризма, документ у којем се одређују циљеви и приоритети развоја туризма с циљем осигурања конкурентне и препознатљиве туристичке дестинације наше локалне заједнице у будућности.

Рођена 16. јуна 1986. у Сокоцу. Основну школу и гимназију завршила је у родном мјесту. На Филозофском факултету у Источном Сарајеву студирала енглески језик и књижевност. Дипломирала је 2011. године. Запослена у Инфо центру од 2012. године.