Фото: Сретен Митровић

Послије два мјесеца свакодневне наставе и других активности у Дјечијем вртићу „Бамби“ у Рогатици окончана је припремна настава за 50 дјечака и дјевојчица које ће са почетрком наредне школске године поћи у прве разреде овдашње Основне школе „Свети Сава“.

Ранијих година, рече директорица Вртића Наташа Дувњак, припремна настава за будуће првачиће трајала је три мјесеца. Због пандемије вируса корона ове године, уз подршку ресорног министарства, настава је сведена на два мјесеца без да полазници нису ускраћени за неке од дијелова редовног наставног програма за овај ниво образовања.

Уз обавезни дио, дјеца су се свакодневно дружила и кроз тај дио социјалне компоненте постигнут је очекивни ниво знања за овај врло важан дјечији узраст.

То је показала и завршна манифестација на којој су дјеца добила мини „дипломе“ уз пригодан властити програм у коме су за особље вртића, присутне родитеље и случајне полазнике, у групама или појединачно, игром и пјесмом стеченом кроз припремну наставу покзала шта су научила пред улазак у школске клупе редовне наставе у оновној школи.

Оно што је значајно још рећи, додала је Дувњакова, јесте чињеница да је све трошкове, укључујући и плате за двије васпитачице које су ангажоване из реда незапослених у општини, сносио општински буџет уз велико разумјевање начелника Милорада Јагодића. Отуда вишестрано велико хвала општинској управи.