Припадници полиције Кантона Сарајево ухапсили су лице Р.С. из Лознице на основу потраге полиције Министарства унутрашњих послова Републике Српске, односно Полицијске управе Источно Сарајево.

Како портал Српскаинфо пише, ради се о Рашиду Сакићу (38), сину покојног фолк пјевача Синана Сакића.

Њега су полицијски службеници МУП Кантона Сарајево ухапсили у суботу у БиХ, а он ће данас бити предат полицијским службеницима ПУ Источно Сарајево на основу раније расписане потраге за њим.

Подсјећамо, у суботу је из МУП-а Кантона Сарајево саопштено да је лице Р.С. ухапшено у поподневним часовима и предато у надлежност полицијских службеника МУП-а Републике Српске.

Сакић се сумњичи да је починио кривично дјело „Неовлаштено набављање, држање и ношење оружја и муниције“.

Сарајевска полиција ухапсила је и лице чији су иницијали Б.М. због сумње да је починило тешку крађу на штету фирме „ИН-новине“, као и лице чији су иницијали А.Г. због сумње да је починило крађу.

Полиција у Кантону Сарајево је, на основу потраге полиције из Источног Сарајева, ухапсила лице чији су иницијали Р.С. из Лознице, осумњичено за разбојништво. Лице Р.С. ухапшено је јуче и у попод…

Најтеже кривично дјело за које је Сакић 2011. године осуђен на 12 година јесте покушај убиства Драгољуба Деспотовића, ког је његов отац Синан гледао као свог сина.

Овај злочин догодио се у Лозници у мају 2002. године. Али то није све. Лоши односи у породици Сакић кулминирали су након пјевачеве смрти. Посљедњи сукоби су избили због спора око насљедства, због чега је Синанова супруга Сабина Сакић сумњала да је његов син из првог брака подметнуо пожар у породичној кући у Лозници.

Против њега је она поднијела пријаву и због пријетећих порука и позива које јој је, према њеним ријечима, наводно упућивао још од октобра 2019. године, пише Српскаинфо.