Полицијски службеници Министарства унутрашњих послова Републике Српске лишили су слободе још два лица на подручју Бањалуке – П.Д. и Г.Д, због постојања основа сумње да су починили кривично дјело помоћ учиниоцу послије извршеног кривичног дјела лицу М.Б. из Црне Горе, које је дан раније лишено слободе по основу међународне потјернице.

У саопштењу из МУП-а Српске истичу да је у току криминалистичка обрада над П.Д. и Г.Д, која су синоћ лишена слободе, а полицијски службеници врше претреси које наведена лица користе на подручју Бањалуке.

РТРС незванично сазнаје да су приведени Петар и Гојко Дукић.

– Лице М.Б. синоћ је предато у надлежност Суда БиХ, док је лице М.М. које се сумњичи да је као полицијски службеник МУП-а Републике Српске починио кривично дјело помоћ учииниоцу послије извршеног кривичног дјела уз Извјештај о учињеном кривичном дјелу, предат Окружном јавном тужилаштву Бањалука – наводи се у саопштењу.

Након криминалистичке обраде, лица П.В. и Г.Р, такође полицијски службеници, пуштени су на слободу и против њих ће бити поднесени извјештаји за кривично дјело помоћ учииниоцу послије извршеног кривичног дјела Окружном јавном тужилаштву Бањалука.

У саопштењу из МУП-а Српске наглашава се да су сва три полицијска службеника суспендована, а наставља се истрага и даље активности у овом предмету.