Шумско газдинство “Романија” Соколац организовало је јуче на Копиту спортско-забавно дружење радника, којем је присуствовало више од 300, од укупно 380 запослених у овој организационој јединици “Шума Српске”.

Директор Газдинства Страхиња Башевић рекао је новинарима да ће ово дружење на празник Светог Прокопија прећи у традицију, а данашње је уприличено поводом доброг пословног резулатата “Романије” у првој половине ове године.

“Овакви скупови треба да допринесу посебном односу међу запосленима и позитивно утичу на пословне односе и остварење још бољих резултата у овом газдинству”, нагласио је Башевић.

Он је навео да су се запослени у соколачком газдинству данас такмичили у навлачењу конопца, стрељаштву, бацању кугле у мушкој и женској конкуреницији, трци, фудбалу, шаху, а одржано је и такмичење екипа у припемању јагњећег и прасећег печења на ражњу, те у припремању гурманског гулаша.

Побједник у навлачењу конопца била је екипа Радне јединице “Искориштавање” са првим у реду Небојшом Томовићем.

“Ово је посебан осјећај побједе, баш као да је дошао Новак Ђоковић па овдје играо на терену – толико смо снаге и навијача имали”, рекао је Томовић новинарима.

Синиша Цинцар, инжењер шумарства из Шумске управе “Источни Стари Град”, која послује у оквиру соколачког газдинства, изразио је задовољство организацијом првих спортско-забавних игара за раднике “Романије”.

“Оне су данас показале да је људима потребна релаксација у природном шумовитом окружењу без тешких тема. Свему додатно доприноси и наш позитиван тренд пословања, јер је `Романија` једно од најјачих газдинстава у Српској”, истакао је Цинцар.

Милија Гавриловић, радник овог газдинства, освојио је прво мјесто бацивши куглу, без икаквих припрема готово 13 метара и био један од чланова побједничке екипе у навлачењу конопца.

Вишеструка балканска шампионка у седмобоју, петобоју и скоку увис и рекордерка БиХ и Републике Српске у овим дисциплинама Младена Крајишник бацила је данас куглу осам метара и била најбоља у трци на 100 метара и тиме најавила повратак на атлетске стазе већ средином августа, након једногодишње паузе.

Према њеним ријечима, данашње годишње радничко дружење, у организацији руководства, Управе и менаџмента, а на приједлог запослених, заслужује сваку похвалу.

“Тиме се заокружује једна успјешна пословна прича соколачког Газдинста у прошлој и у протеклих шест мјесеци ове године”, рекла је Крајишникова.