Како би обућа увијек изгледала беспријекорно, потребно је да је редовно одржавате. Многи људи имају проблем са одржавањем патика, јер не знају како да их добро очисте, а да их не оштете.

Ако желите да ваша обућа увијек изгледа чисто и уредно, онда вам је сигурно потребно брзо и ефикасно рјешење за одржавање и прање.

Како прати патике у веш машини?

Главни трик да ваше патике заблистају је да вече прије прања, сипате по три кашике соде бикарбоне у сваку патику и оставите да одстоји до ујутру, а онда их исперите хладном водом.

Скините пертле са патика и ставите их у јастучницу или торбу за прање како се не би замрсиле. Одстраните што више блата и прљавштине са патика, уз помоћ четке за чишћење, па их ставите заједно са пертлама. Убаците их у машину.

У веш машину ставите пешкире или неку меку тканину која је за прање, како се патике не би оштетиле. Савјет је да их перете на 30 степени, а у зависности од машине требало би програм да траје од 30 до 40 минута.

Извадите патике из машине и оставите их да се осуше. Никада не стављате обућу у машину за сушење, јер висока температура може да је оштети, преноси Телеграф.