Руководство Општине Источна Илиџа угостило је делегацију Међународног аеродрома Сарајево, коју је предводио директор Алан Бајић, и одржало радни састанак на којем се разговарало о плановима развоја ове међународне ваздушне луке.

У складу са Мастер планом развоја, планиране су значајне инвестиције у проширење аеродромских капацитета и осавремењивање опреме, како би се повећао обим промета и квалитет услуге, саопштено је из ове општине.

У току је процес прикупљања неопходних информација за реализацију друге фазе поменутог Мастер плана који је усвојен 2009. године, а услов за потпуну реализацију планираног проширења капацитета је и закључивање споразума о сарадњи са рубним локалним заједницама, укључујући и општину Источна Илиџа.

– Развој Међународног аеродрома Сарајево кореспондира и са интересима наше заједнице, имајући у виду напоре који се предузимају у погледу креирања предуслова за привлачење директних приватних инвестиција, укључујући и изградњу новог моста преко ријеке Жељезнице, чиме ће се значајне површине земљишта, опремљене свом потребном инфраструктуром, ставити у функцију привреде и развоја пословне активности, додали су из ове општине.

Из општине Источна Илиџа истичу да ће се о детаљима споразума о сарадњи говорити у наредном периоду, како би се изнашла оптимална рјешења за развој Међународног аеродрома Сарајево и заштите интереса ове локалне заједнице и грађана Источне Илиџе.