Током протеклог викенда потрошачи који се напајају са водовода „Биоштица“ остали су без воде, а све због квара на главној потисној цијеви, што се никако није могло предвидјети, изјавио је стечајни управник у предузећу Водовод и канализација „Врело Биоштица“ Радомир Јокић.

-Ријеч је о потисном воду великог промјера, а пуцање инсталација у шахту су посљедица лоше урађених радова прије много година. Онемогућено је напајање резервоара на Лазама и били смо принуђени да изгасимо пумпна постројења с обзиром на то да се ради о великим губицима без икаквог ефекта. Воде није било око 30 сати, дакле скоро дан и по. Можда се могло пролонгирати неких 12 сати, али у сваком случају најмање 24 часа је било неопходно за отклањање квара. У нашим магацинима не постоје резервни дијелови за овакве кварове, јер нико није могао да предвиди проблем узимајући у обзир да се ради о новом воду, који је рекнструиасан 1998. године. Кажем нови вод јер имамо цјевоводе из Краљевине Југославије који воде из „Геруше“. Наша фирма никада се није бавила отклањањем кварова овакве природе односно никада нисмо радили на изградњи новог потисног вода који иде према резервоару на Лазама. Разумијем грађане и њихово незадовољство и надам се да убудуће неће долазити до сличних кварова, јер се исти дешавају једном у више деценија. Ово је први пут у посљедњих 10 година, колико управљам предузећем, да смо се сусрели са оваквим проблемом – истакао је Јокић.

Према његовим ријечима, отежавајућа околност је и то што се квар десио у петак 30. јула, у послијепоподневним часова.

-Морали смо наручити дијелове из Новог Сада, те извршити одређену обраду на великим стројевима што је могуће само у Сарајеву, а викендом нико не ради. Ако са ове дистанце посматрамо све те околности можемо бити задовољни што је све завршено до недјеље ујутру. Надам се да привредним субјектима и цијелом становништву није нанесена већа штета јер су били у питању нерадни дани – поручио је стечајни управник у ВиК „Врело Биоштица“.

Подсјећамо, због поменутог квара око 70 одсто становништва на подручју општине Соколац остало је без воде, укључујући и 12 села.

Рођена 28. августа 1989. године у Зеници. Основну школу и гимназију завршила у Сокоцу. Дипломирала је Новинарство 2013. године на Филозофском факултету Универзитета у Источном Сарајеву. У ЈП "Инфо центар" Соколац запослена од 2015. године. Тренутно обавља функцију главног и одговорног уредника.