Висока школа за услужни бизнис Соколац је током ове школске године склопила значајан број уговора о сарадњи са другим високошколским установама из региона.

Један од значајнијих, потписан је 28. јула а односи се на меморандум о разумијевању са Универзитетом „Acsenda School of Management“ из Ванкувера у Канади – потврдио је за „Инфо радио“директор ВУБ-а Огњен Бакмаз.

– Општи циљ овог споразума је да се студентима и наставном кадру ВУБ-а и  Универзитета из Ванкувера омогући међусобна размјена уз обављање стручне праксе и унапређење међународне сарадње. Студенти који буду студирали у Ванкуверу, могу да студирају уз адекватно запослење од стране њиховог Универзитета – нагласио је Бакмаз.

Он је додао, да су омогућени студијски програми: Економија и пословање и Предузетништво и финансије, трогодишњи и четворогодишњи циклус студија.

– Студенти који студирају на поменутим студијским програмима, могу да учествују у овом пројекту. Не постоји ограничење о броју студената, као и наставног кадра. У Ванкуверу могу да бораве један семестар или једну годину, а након тог боравка и положених испита могу да дипломирају на нашем или њиховом факултету –навео је Бакмаз.

Овај меморандум реализоваће се преко именованих контаката из обје образовне установе, уз консултације са властима надлежним за одговарајуће програме.