Новак Ђоковић неће играти финале Олимпијских игара! Најбољи тенисер свијета је у полуфиналу имао 1:0 у сетовима и 3:2 у гемовима уз брејк против Саше Зверева, али је Нијемац од тог момента успио да преокрене и избаци српског аса.

Све је било као бајка до средине другог сета – Новак је хитао ка борби за злато, чинило се да не може ништа Зверев да уради по том питању. А, онда… Слиједи брејк са нулом и од тог момента, њемачки представник креће да игра као машина.

Ђоковић је постепено палио машину, улазио у ритам и на старту дозвољавао противнику да се нада. Са друге стране, Нијемац је добро тукао, створио брејк прилику која је могла можда и да му продужи надања у овом сусрету, али… Није било ништа од тога.

Након муке у прва три гема, стиже брејк Ђоковића. Можда је Саша више притискао од старта, али Новак је био конкретнији. Када су сви већ видјели 30:30, Саша је направио једну грешку коју не праве момци из Топ 10, а онда је на брејк лопту доживио пробијање на мрежи (3:1).

Потврда је стигла, али машина се није гасила. Новак је, једноставно, желио да што прије заврши први сет, али и читав сусрет.

Шта српски тенисер може да врати, то апсолутно нико други не може. Два ритерна на 30:30 су тотално шокирала Нијемца који није успио да се постави и да реагује. Лоптица му је падала под ноге и оба пута је послао лоптицу у мрежу. У том моменту, великих 5:1.

Да ли је неко очекивао такав резултат? Па, и није баш уколико је тај неко гледао прва три гема. Након тога, све иде као по лоју. Чини се да је Новак у том моменту ушао у главу противника и да га полако гура ка поразу.

Ипак, поново је Зверев отворио добро дионицу, кренуо у офанзиву какву смо видјели и на старту сусрета.

Било је реалне опасности да Нијемац опасно закомпликује ситуацију, али фалило му је нешто да успије да одузме сервис најбољем на свијету. Није то учинио, а онда је наступио његов суноврат.

Ђоковић је дошао до брејка у петом гему, видио сломљен рекет на другој страни, али није потврдио стечено. Испоставиће се, тај брејк је био преломни моменат у сусрету.

Губи Новак сервис са нулом и улази у тоталну дубиозу из које није изашао до краја меча.