Фото: Бојан Д.Тошић

Синоћ је завршен турнир у уличном баскету, који је одржан у склопу 9. Илиндан спорт феста. Прво мјесто освојила је екипа „Принцип“ Пале, а у финалу су се састали са екипом „Форензика“. Трећепласирана екипа је „Столарија Подроманија“. Побједнички тим чине браћа Јован, Рајко и Марко Гутаљ и Александар Перишић.

-Састав „Принцип“ први пут је наступио на турниру у Сокоцу. Иначе мени је ово други пут да учествујем на фесту у Сокоцу, док је мојој браћи прво искуство.Веома смо задовољни организацијом, све похвале. Што се тиче конкуренције, сусрети у групама били су лакши, али у полуфиналу и финалу започела је права борба. Најважније је да се труд на крају исплатио – казао је Марко Гутаљ, који се већ дуже вријеме професионално бави кошарком и тренутно наступа за један клуб у Аустрији.

Један од организатора турнира у уличном баскету Томислав Тамбурић подсјетио је да је ове године пријављено шеснаест екипа, у двије категорије – младе наде и сениори.

-Било је и младих кошаркаша који су наступили у сениорској категорији и сигуран сам да је то за њих лијепо искуство. Ове године смо имали нешто мање екипа, него претходних, посебно оних из даљих мјеста, али све су то посљедице ситуације у вези са вирусом корона. Из истог разлога, ни наградни фонд нисмо могли да повећамо, али турнир је оправдао очекивања, било је добрих утакмица и значајан број посјетилаца. Екипе су биле квалитетне, посебно у полуфиналу и финалу. Посебне похвале за овогодишње побједнике, гдје поред искуснијег Перишића састав чине тројица младе браће Гутаљ, који су рођени 2002., 2003. и 2004. године. На младима свијет остаје и драго ми је што су баш они овогодишњи побједници – казао је Тамбурић.

Фото: Бојан Д.Тошић

У склопу турнира, додијељена су и појединачна признања. У сениорској категорији признање најбољи играч турнира припало је Рајку Гутаљу из Пала. Такмичење у тројкама освојио је Никола Неђић, а у закуцавању Марко Гутаљ. У млађој категорији за младу баскет наду Илиндан спорт феста проглашен је Сокочанин Матија Обреновић, 2005. годиште, а за најкориснијег играча изабран је члан соколачког клуба Марко Зелић, 2004. годиште.

Рођена 28. августа 1989. године у Зеници. Основну школу и гимназију завршила у Сокоцу. Дипломирала је Новинарство 2013. године на Филозофском факултету Универзитета у Источном Сарајеву. У ЈП "Инфо центар" Соколац запослена од 2015. године. Тренутно обавља функцију главног и одговорног уредника.