Новак Ђоковић је видно потресен у суботу отишао са терена, јер је повређен изгубио у борби за олимпијску бронзу против Пабла Карења Бусте.

Да ситуација буде још тежа, Ноле је морао због повреда (не једне, већ неколико) и да преда меч за бронзу у микс-дублу, па се испоставило да је против Шпанца завршио учешће на Играма, на којима опет није освојио злато.

Иако су му многи, па и најближи саветовали да не оде у Токио и да сачува енергију после напорних и успешних наступа на Ролан Гаросу и Вимблдону, он је ипак решио да оде у Јапан и да се бори.

Срђан Ђоковић, Нолетов отац, открио је у суботу како је текла њихова преписка док је Ноле доносио одлуку и свима прочитао реч по реч шта му је најбољи тенисер света одговорио када је покушао да му објасни да би можда било боље да одмори.

„Нокс, ако ти нешто значи моје мишљење, мислим да ни случајно не би требало да идеш у Токио. Дуг је пут, друга зона, нема гледалаца, опет би морао да идеш у карантин. То једноставно без гледалаца није Олимпијада. Воли те тата“, прочитао је Ђоковић сениор своју поруку у подкасту „Бизнис приче“

Ово је био Новаков одговор:

„Наравно да ми значи твоје мишљење, тата. Хтео сам да узмем три-четири дана да осетим како ми је тело. Ја се увек брзо опоравим, тако да то није велики проблем. Патриотизам је много јак у мом срцу и глави, тата. Знаш ме, када је Србија у питању, ту кидам и не окрећем се“.

Срђан Ђоковић је рекао да је после те преписке остао затечен.

„Нисам могао да се смирим од узбуђења и од поноса ко зна колико времена, јер је то изговорио мој син, а он је то научио у својој кући, да је патриотизам изнад свега, да је Србија наша мајка која нас је изнедрила и да нема другу опцију“, порука је Срђана Ђоковића.