Фото: Бојан Д.Тошић

Начелник општине Соколац Милован Бјелица захвалио је премијеру Републике Српске Радовану Вишковићу за значајну подршку овој локалној заједници и што врата Владе никада нису била затворена за њу.

“Посебна је част и задовољство што је свечаности обиљежавања Дана општине и храма присуствовао предсједник Владе Републике Српске”, рекао је Бјелица и додао да је исту подршку општина Соколац имала и од ранијег предсједника Владе Српске Жељке Цвијановић.

Он је навео да је увијек било компромиса и разумијевања, јер се општина Соколац налази у тешкој финансијској ситуацији, као и већина локалних заједница у Српској.

“Општина Соколац тешко опстаје са својим редовним обавезама без подршке већих нивоа власти – града Источно Сарајево и Владе Српске”, рекао је Бјелица.

Он је подсјетио да се на Сокоцу налази и Српско војничко спомен-гробље “Мали зејтинлик” и нова насеља настала након егзодуса сарајевских Срба, због чега је неопходна изградња нове инфаструктуре.

“У плану је изградња још једног значајног објекта који који је потребан граду, а то је Градска кућа”, најавио је Бјелица.

Он је истакао да локална управа ради на развоју туризма, побољшању инфрастуктуре у свим дијеловима, те додао да ће у наредном периоду бити говора о успостави Индустијске зоне на простору “Нове Романије”.

“Свети пророк Илија је најзначајнији дан у години за општину Соколац, јер се слави као Дан општине и Црквене општине Соколац”, рекао је Бјелица.

Он је указао да се на Илиндан грађани и запослени у локалној управи, јавним предузећима и установама окупе са свима онима који су помагали ову општину у претходном периоду.