На хуманитарном базару за помоћ у наставку лијечења Иване Бјелогрић из Источног Сарајева, седмомјесечног Бошка Гуглете из Србије и Јелене Мухаремовић са Пала прикупљено је 3.230 КМ.

Базар је организован синоћ на паљанском шеталишту, а заинтересовани су могли да купе производе из кућне радиности, књиге, колаче, пецива и палачинке, да уживају у тобогану, зумби и звуцима уличних свирача, а на услузи је био и фотограф.

Организатор хуманитарног базара била је неформална невладина организација „Хуманитарни базари Републике Српске“, уз подршку Удружења „Оплемени срце“ из Источног Сарајева.

За наставак лијечења петогодишње Иване Бјелогрлић потребно је око 50.000 евра, а за лијечење Бошка Гуглете, који болује од спиналне мишићне атрофије тип један потребно је 2,5 милиона евра.

Активан је „М:тел“ број 1403 за помоћ у лијечењу Иване, а средства се могу уплатити и на намјенски жиро рачун за Ивану Бјелогрлић 154-102-9988-405-703 у Интеза Санпаоло банци Сарајево.

Тридесетосмогодишња Јелена Мухаремовић болује од мултипла склерозе, а самохрана је мајка која са десетодишњим сином живи као подстанар у гарсоњери од 25 метара квадратних.

Сви који желе да помогну Јелени и њеном сину могу да то учине уплатом на рачун Удружења „Оплемени срце“, са назнаком „Уплата за Јелену Мухаремовић“, на жиро рачун 555-700-00523303-92 код Нове банке.