Директор Дома здравља „Пале“ Иван Шарац рекао је Срни да је ова здрављствена установа од почетка имунизације до данас вакцинисала 4.086 становника, од којих је 1.985 ревакцинисано, оцјењујући да је њихов одзив добар.

Шарац је оцијенио да је број вакцинисаних лица на Палама и већи, с обзиром на то да су поједина вакцину примила у Србији, те апеловао на те грађани да се пријеве својим љекарима породичне медицине како би били евидентирани у Републици Српској.

Он је подсјетио да су интензивној вакцинацији приступили посебно од 15. јула, када је кренула масовна имунизација.

– Институт за јавно здравство Републике Српске испоручио нам је 6.417 доза вакцина, што није мала количина. Паљанима су на располагању биле све врсте вакцина које постоје. Тренутно се имунизација обавља вакцином кинеског произвођача `Синофарм` – навео је Шарац.

Према његовим ријечима, паљански Дом здравља има довољан број вакцина и имунизација се одвија свакодневно, те позвао све заинтересоване грађане да се вакцинишу.

Он је рекао да је вакцинални пункт радним данима отворен од 9.00 до 17.00 часова, а суботом од 9.00 до 15.00 часова за све категорије и без претходног заказивања.

Шарац је напоменуо да се имунизација одвија у складу са препорукама Института за јавно здравство Српске, Министарства здравља и социјалне заштите Српске, као и Републичког штаба за ванредне ситуације.