Безбједносна ситуација на подручју општине Соколац је добра, а у наредном периоду, са почетком школске 2021/2022. године, биће вршене појачане контроле учесника у саобраћају, првенствено када је ријеч о паркирању, те кретању возила у пјешачким зонама и близини школа, закључено је на данашњем састанку Форума за бејзбједност.

Командир Полицијске станице Соколац Радован Шаренац упозорава учеснике у саобраћају да ће за непоштовање прописа припадници полиције предузимати репресивне мјере.

Током мјесеца септембра предузимаћемо низ мјера и радњи како би безбједност учесника у саобраћају, гдје посебну пажњу усмјеравамо на пјешаке, протекла у најбољем реду. Апелујемо на грађане наше локалне заједнице односно учеснике у саобраћају да се придржавају прописаних мјера како би ученици безбједно стизали до школа односно својих кућа – поручио је Шаренац.

Начелник општине Милован Бјелица казао је да се превентивно мора дјеловати како би се школарцима осигурала безбједност и сигурност, те да су сви релевантни субјекти преузели своје обавезе.

-Највећу одговорност имају припадници Полицијске станице Соколац те им се захваљујем што предано обављају свој посао. Обавеза свих чланова Форума за бјезбједност је да на вријеме, пред почетак нове школске године, упозоримо и апелујемо на учеснике у саобраћају да повећају опрезност. Једна од активности је и овај састанак, на којем је разговарано и о другим темама из области безбједности. Познато је да је у претходним данима на подручју општине забиљежено доста пожара. Захваљујући брзој реакцији ватрогасаца и осталих људи који су притекли у помоћ све је прошло без већих проблема. У одређеним моментима било је ризичних ситуација да пожари угрозе домаћинства као што је случај у региону. Ипак, на вријеме се реаговало, а ватрогасци су у тим тренуцима имали веома значајну подршку припадника полиције – истакао је Бјелица.

Састанку Форума за безбједност, поред командира Полицијске станице Соколац и начелника општине, присуствовали су: замјеник командира Павле Боровчанин, директори Основне школе „Соколац“ Ђорђе Рајић, Средњошколског центра „Василије Острошки“ Мирослав Максимовић, Установе за предшколско васпитање и образовање Соколац Споменка Маловић те сарадници начелника.