Амбасада Босне и Херцеговине у Прагу организовала је прије два мјесеца литерарни конкурс о теми „Зашто требате посјетити Босну и Херцеговину?“, за ученике од 14 до 19 година.

Више од 800 дјеце пријавило се са својим есејима.

Према ријечима амбасадорице Мартине Млинаревић, чија је конкурс био идеја, планирано је да један побједник добије наградно путовање у Праг.

Обзиром на изванредан одјек конкурса и изврсне пријављене радове, амбасадорица Млинаревић одлучила је да ће бити награђено седморо ђака који су 17.августа допутовали у Праг на своје велико путовање.

Ученици из Санског моста, Груда, Сарајева, Бугојна, Сокоца, у Прагу ће боравити пет дана упознајући све љепоте града и његових културних знаменитости.

Осим тога, најбољи, изабрани радови у процесу су пријевода на чешки и енглески језик и Амбасада БиХ у Прагу објавит ће их као брошуру гдје је Босна и Херцеговина у свој својој љепоти описана кроз очи и перо младих, а коју ће Амбасада користити при својим службеним састанцима.

„Ово је један велики примјер како се нашим талентованим младима може дати права прилика – ако се има слуха за то“, саопштено је из Амбасаде.