На подручју општине Соколац активан је пожар на узвишењу Вјетреник, у близини села Кошутица, који од јутрос гасе припадници Ватрогасног одјељења Соколац и радници Шумског газдинства „Романија“ и надају се да ће бити угашен до краја дана.

Командир Ватрогасног одјељења Соколац Миле Шарац рекао је Срни да је на овом локалитету синоћ пожар био угашен, али се током минуле ноћи активирао.

– Горјела је висока шума, а како се пожар ширио у три правца, у једном моменту је јуче ватра запријетила и првим кућама у селу Кошутица- навео је Шарац.

Он је нагласио да су ватрогасци након данашње прве интервенције у раним јутарњим часовима, поново изашли на терен на подручју села Кошутица, гдје и сада гасе ватру уз помоћ и радника локалног шумског газдинства и мањег броја мјештана.

Шарац је нагласио да санирање овог пожара отежава велики успон на том локалитету, гдје је веома тешко приступити са брентачама са водом за гашење ватре.

Према његовим ријечима, ватра се највјероватније проширила са запаљене суве траве што указује да је узрок и овог пожара људски немар и непоштивање превентивних мјера заштите.