Ови савјети ће вам помоћи да процијените да ли треба да узвратите или да наставите да игноришете позив.

Понекада је тешко сазнати информације о ономе ко вас је звао, пошто већина корисника мобилних телефона не пристаје на приказивање бројева телефона и личних података у јавно доступним телефонским именицима.

Постоји, међутим, неколико начина помоћу којих можете да покушате да сазнате ко стоји иза непознатог броја са кога вам је упућен позив.

Претраживање на интернету

Власника непознатог броја можете пробати потражити путем неког интернет претраживача, као што је Google. Покрените претраживач и у њега унесите број са кога сте добили пропуштен позив. Ако је број у власништву неке компаније или је на било који други начин јавно доступан, у већини случајева ћете моћи да пронађете ту информацију. Такође, провјерите интернет форуме, пошто бројеви са којих компаније зову кориснике често буду тема дискусија на њима, па постоји могућност да је неко већ спомињао број који вас занима.

WhatsApp и Viber

Сачувајте у својим контактима број са кога вам је упућен позив. Ако особа која вас је звала са непознатог броја користи WhatsApp или Вибер број ће вам бити приказан међу контактима у некој од поменутих апликација. Такође, можете да га пронађете и помоћу претаживача унутар саме апликације. А ако је власник броја то одобрио, моћи ћете да видите фотографију и корисничко име које он/она користи на тим популарним чет апликацијама.

Информације о претплатницима

Већина јавних информација данас је доступна на интернету, али и поред тога службе за информисање и даље добијају велики број позива са различитим питањима. А једно до честих питања су информације о телефонским бројевима, па га зато можете поставити службама за информације о претплатницима вашег или других мобилних оператера. Ове службе се приликом тражења таквих информација служе интерним апликацијама и претраживањем базе података са опште доступним информацијама.

Онлајн телефонски именици

Ако је непознати број са кога вам је упућен позив уписан у неки од јавно доступних телефонских именика, податке о његовом власнику ћете лако пронаћи претрагом њихове базе бројева.