Најчешће мушко име које је уписано у матичне књиге рођених у Републици Српској у 2020. години било је Лука.

Према подацима Републичког завода за статистику, на списку топ-десет мушких имена за прошлу годину су и Лазар, Стефан, Василије, Никола, Павле, Алексеј, Михајло, Јован и Андреј.

Када је ријеч о дјевојчицама рођеним прошле године, према подацима Завода, најчешће име било је Софија, а слиједе Милица, Марија, Ана, Дуња, Катарина, Теодора, Уна, Сара и Нађа.

Занимљиво је да је и током 2019. године најчешће женско име, када је ријеч о новорођенчадима, било Софија, а дјечацима се, према подацима Завода, најчешће давало такође име Лука.

Такође, сличан тренд је био присутан и раније. Наиме, како је ИнфоБијељина већ писала, Лука и Милица су била најчешћа имена новорођенчади у Српској у 2011. години.

Што се тиче, рецимо, 2018. године, мушке бебе најчешће су добијале име Стефан, док је међу дјевојчицама било највише Софија.

По подацима које је портал ИнфоБијељина добио у Републичком заводу за статистику, након Стефана, у 2018. години најчешће давана имена била су Лазар, Лука, Никола, Павле, Алекса, Марко, Михајло, Василије и Виктор.

Најчешће давана женска имена у 2018. години била су, након Софије, Милица, Марија, Ана, Теодора, Анастасија, Дуња, Сара, Катарина и Елена.