Борачка организација општине Пале донијела је закључке који се односе на поправљање материјалног статуса борачке популације, с циљем повећања личних и породичних инвалиднина, те измјене Уредбе о борачком додатку гдје је неопходно овај додатак моделирати на универзалном принципу мјесечног примања за све борце, не примјењујући цензус година.

На јучерашњој сједници донесен је и закључак о потреби да Влада Републике Српске донесе мјере према локалним заједницама и јавном сектору да се коначно запосле преостала дјеца погинулих бораца.

Скупштина Борачке организације општине Пале дала је пуну и једногласну подршку органима и руководству Борачке организације општине у њеном дјеловању, наводи се у саопштењу које је потписао предсједник ове скупштине Михајло Парађина.

У оквиру ванредне сједнице разматрана је проблематика која оптерећује Борачку организацију општине Пале пуних шест мјесеци, а експонирана је од неформалне групе, персонификоване у Иницијативном одбору.

Скупштина Борачке организације општине Пале осудила је, како наводе, кампању проткану тенденциозним неистинама која се води против органа и руководства Борачке организације општине Пале.

Скупштина је посебно осудила злоупотебу логотипа и органа Борачке организације општине Пале и нелегитимне активности Иницијативног одбора у спровођењу самоиницијативних изборних активности, које нису у складу статутарних и других норматива Борачке организације Српске и Борачке организације општине Пале.

У саопштењу се наводи да Борачка организација општине Пале не организује Сабор бораца 29. августа на Палама.