Фото: Туристичка организација Трново

Руководство општине Трново, представници ПУ Источно Сарајево и основне школе данас су одржали сједницу Форума за безбједност у овој општини, саопштено је за портал Катера из Општине.

Актери састанка су на овој сједници разговарали о почетку нове школске године и спремности директора и наставног особља на изазове који их очекују у школској 2021/22. години.

Подаци о епидемиолошкој ситуацији су задовољавајући, заражених немамо, а што се тиче процеса имунизације, све се одвија по плану. Према подацима, до сада је вакцинисано око 50 одсто становника Трнова, с тим да се тај податак не укључује вакцинисане ван Републике Српске – наводи се у саопштењу Општинске управе Трново за портал Катера.

На састанку је оцијењено да је безбједносна ситуација добра, те је похваљен рад Полицијске станице Трново, која је до сада радила коректно и предано, нарочито према школској дјеци.

Саопштено је да ће се коректан рад ПС Трново наставити и у наредној школској години, како би безбједност ученика била на задовољавајућем нивоу.