Фото: Д. Миловановић

У односу на претходне моделе, wатцх про 3 ради са најновијим оперативним системом HarmonyOS.

Скоро недељу дана сам носио и тестирао најновије из Huawei smart watch технологије, а то је најновији Huawei watch pro 3.

Компанија је на феноменалан начин спојила елгантан дизајн, са врхунским материјалима са најновијим оперативним системом.

Меморија овог сата износи 16 ГБ са РАМ-ом од 2 ГБ.

Huawei watch 3 Pro изгледа тако да иде уз сваку прилику. Била то елегантна вечера или одлазак у теретану, овај геџет иде уз све. Каиш сата може да се мења, у колико неко није тип за кожне сатове, а многобројни избор „watchface-а“ омогућава да га се не стидите док се знојите на траци.

Многи коментаришу да изгледа као „прави мушки сат“ због димензија 48 мм x 49.6 мм x 14мм, мада због титанског кућишта није претерано тежак. Док пливате важе дужине на базену или само уживате у води, не морате да скидате овај модни детаљ јер је водоотпоран до 5АТМ.

Можда највећа естетска али и фнкционална новост јесте активна дигитална круна на боку, која је заменила класично дугме. Разлика је у томе да круну можете да притискате и такође да окрећете и тако управљате интерфејсом.

Круна је такође израђена од титанијума и има малу гравуру на себи где пише „Huawei watch“. Испод круне се наравно налази оно класично дугме, које отвара мени са спортовима које прати, али наравно та опција може да се измени.

На доњој страни сата, прекривени керамиком, налазе се напредни сензори за праћење откуцаја срца, засићености крви кисеоником и најновијим детаљом који мери температуру коже. Мерење кожне температуре је веома тражено на тржишту па је Huawei укомбиновао и овај детаљ у функције.

Једна од великих предности овог сата је што подржава е-сим систем. Е сим је дигитална сим картица која је као софтвер интегрисана у ваш уређај.

Такође велика предност је што подржава телефонирање. Хуаwеи је представио такође једну веома олакшавајућу функцију по питању јављања на телефон, а то је могућност да се стискањем песнице јавите, а опуштањем песнице прекинете позив.

Батерија унутар сата има капацитет од 790 мАх и према Huawei-у нуди до 21 дан издржљивости са само једним пуњењем. Ако будете користили све функције које овај сат нуди, укључујући праћење срца, засићености крви, температуру коже и на све то додате још 3-4 тренинга недељно, мораћете да га пуните на 5-7 дана.

Према Huawei-у, је 10 минута на пуњачу од 10в сасвим довољно да вам батерија издржи један цео радни дан.