Премијер Републике Српске Радован Вишковић свечано је данас на Палама отворио нови објекат Дјечијег центра „Бубамара“ и поручио да ће Влада Српске подржати и додатно проширење капацитета ове предшколске установе.

– Посебно је задовољство да, као предсједник Владе, осим свих свакодневних обавеза, имате и овакве догађаје који релаксирају и чине срећним – поручио је Вишковић.

Вишковић је рекао да је велики је успјех када једна локална заједница има „проблем“ недостатка смјештајних капацитета у предшколској установи.

Он је рекао да је данас упознат са чињеницом да је вртићке капацитете потребно још проширити, због интересовања родитеља који би своју дјецу упсали у ову предшколску установу.

Према данашњим информацијама, има око 50 дјеце, која нису успјела да се упишу у овај вртић, због недостатка капацитета. Учинићемо све да у наредној години омогућимо и тој дјеци упис. Настојаћемо да вртић на Палама има капацитет за све који су заинтересовани – поручио је Вишковић.

Премијер је истакао да је боравак дјеце у вртићима веома значајан за њихово одрастање, те да се ту постаје човјек, док је „све даље надоградња“.

– Влада Републике Српске ће, као и до сада помоћи да ријешимо проблем и ове 50 дјеце, који нису могли да нађу смјештај – рекао је Вишковић.

Заједно са премијером, врпцу су пресјекли начелник општине Пале Бошо Југовић и директор Дјечијег центра „Бубамара“ Вања Југовић, која је изразила захвалност Вишковићу, предсједнику Републике Српске Жељки Цвијановић, као и локалној заједници за помоћ у изградњи новог објекта.

Она је рекла да је општина финансирала изградњу објекта са 650.000 КМ, да је премијер Српске са 200.000 КМ ријешио саобраћајницу и прилазни пут, те да је Цвијановићева са 50.000 КМ помогла опремање нових просторија.

Југовићева је рекла да је проширењем добијено додатних 550 метара квадратнихгдје ће бити смјештено пет васпитно-образовних група, узраста од шест мјесеци до шест година.

– Сада ће наш вртић да располаже са око 300 мјеста, распоређених у 12 васпитно-образовних група – појаснила је Југовићева.

Премијер Републике Српске Радован Вишковић је, након отварања нових просторија вртића, присуствовао ломљењу славског колача, поводом Дана и крсне славе општине Пале – Велике Госпојине.