Фото: Бојан Д.Тошић

Првог септембра је почела нова радна година у соколачкој Установи за предшколско васпитање и образовање. Запослени у овој установи спремно су дочекали новоуписане малишане.

Вршилац дужности директора Споменка Маловић истакла је да је ове године повећано интересовање за боравак дјеце у вртићу, те да су уписана сва дјеца која су пријављена на конкурс.

– Око 200 малишана је распоређено у 8 васпитно образовних група: двије млађе јасличке групе, двије старије јасличке, двије млађе вртићке групе, те по једна средња и старија вртићка група. Ове године су нам на располагању и двије учионице које је до сад користила Основна школа. У опремању просторија помогли су нам локални приватни предузетници и општина Соколац. Проширењем смјештајног капацитета остварили смо могућност пријема све дјеце по конкурсној процедури за нову радну 2021./2022. годину и тиме добили двије нове васпитне групе, рекла је Маловићева.

Новина у раду вртића је седмична посјета доктора опште праксе из надлежног Дома здравља „Др Љубомир Ћераниц“ Соколац, с циљем превентивног дјеловања у правцу спречавања појаве и ширења вируса који су карактеристични за узраст дјеце. Поред редовних посјета љекара опште праксе на седмичном нивоу, договорени су и тромјесечни прегледи педијатра, стоматолога и дефектолога.

Септембар је мјесец прилагођавања и социјализације дјеце, вријеме када се дефинише програм рада и планирају активности. Малишане и ове године очекују забавни и едукативни садржаји, а прва активност која слиједи је обиљежавање Дјечије недјеље почетком октобра.