Никшићка полиција је, у мјесту Богетићи приликом контролисања мерцедеса никшићких регистарстких ознака у којем су се налазили Р.Б. (30), С.Ж., Н.З. и Љ.Ж. (40) пронашла оружје, дрогу, палицу, метални бокс, дрвену палицу, 62 металне куглице, ручне спрејеве и заштитне маске, саопштено је из Управе полиције.

Од тих особа, како наводе, прикупљена су обавјештења у којима су изјавили да су се упутили у правцу Цетиња како би присуствовали протестном скупу због најављеног устоличења митрополита црногорско – приморског Јоаникија.

„Данас око 11.20 часова никшићка полиција је у мјесту Богетићи контролисала возило марке Мерцедес никшићких регистарстких ознака у којем су се налазили Р.Б. (30), С.Ж., Н.З. и Љ.Ж. (40)“, наводе у саопштењу.

Приликом контроле код Р.Б. је, истичу, пронађено паковање са садржајем опојне дроге кокаин тежине око 10 грама, док је код Љ.Ж. пронађен пиштољ марке Бернарделли калибра 7,65мм са 13 комада муниције.

„Даљим прегледом возила припадници полиције су пронашли шест заштитних маски, три бибер спреја, метални бокс, дрвену палицу, 62 металне куглице и мајице“, наводе из полиције, јавља РТЦГ.

О догађају је, како су казали, обавијештен државни тужилац који је наложио да се Љ.Ж. ухапси због сумње да је извршио кривично дјело недозвољено држање оружја и експлозивних материја а да се против Р.Б. поднесе кривична пријава за кривично дјело неовлашћена производња држање и стављање у промет опојних дрога.