epa09452461 Novak Djokovic of Serbia hits a return to Jenson Brooksby of the US during their match on the eighth day of the US Open Tennis Championships the USTA National Tennis Center in Flushing Meadows, New York, USA, 06 September 2021. The US Open runs from 30 August through 12 September. EPA-EFE/JASON SZENES

Новак Ђоковић је наставио поход га сезонском селму пласиравши се у четвртфинале УС опена.

Српски тенисер је у осмини финала турнира у Њујорку савладао Џенсона Бруксбија са 3:1, по сетовима 1:6, 6:3, 6:2, 6:2.

Међутим, није побједа била нимало лака, а старт меча у потпуности је припао Американцу.

Чак 11 неизнуђених грешака направио је српски тенисер у првом сету, а поред тога лошим избором јудараца омогућио је ривалу да поентира у неколико наврата.

Бруксби је искористио готово сваку добијену шансу, те ношен великом жељом неочекивано лако добио први гем са 6:1 за свега 29 минута игре.

На старту другог сета Ноле је пказао потпуно друго, оно своје право лице, те је веома сигурном игром, уз неколико сјајних поена повео са 3:0.

Услиједио је гем који је послије 12 поена припао Бруксбију да би у сљедећи био маратонски, 20-минутни и најузбудљивији у ком је Американац искористио шесту прилику да одузме сервис Србину који је пропустио четири шансе да задржи предност брејка.

Међутим, већ у сљедећем гему је вратио ту предност, а онда су оба тенисера до краја добили свој сервис, те је сет припао Ђоковићу са 6:3.

Трећу брејк лопту искористио је први носилац турнира да би повео са 1:0 у трећем сету, затим је спасио једну на свој сервис.

У трећем гему је послије велике борбе одузео још један Америкнацу, те након тога повео и са 4:0 на свој сервис.

Након тога није било брејкова, тако да је Ђоковић до предности од 2:1 дошао добивши трећи сет са 6:2.

Са нулом је Новак узео брејк на отварању четвртог сета, а затим и свој сервис, међутим, Бруксби се није предавао, тако да је са нулом стигао до 1:2.

Реванширао се Ђоковић, затим су оба тенисера узела свој сервис, а онд аје ноле направио нови брејк, па освојио свој гем за побједу.

У четвртфиналу ће се Новак састати са Италијаном Матеом Беретинијем.