Није новост да се мисли за људе рођене у знаку Близанца да су дволични, да нико нема емотивнији од Риба или да су Шкорпије сексуални предатори.

Разочараћемо вас јер астрологија каже да су све ове предрасуде само то предрасуде. Ово је истина о хороскопским знаковима.

Ован

Овнови јесу лидери који су без премца створени да руководе, можда донекле и командују, али свакако да то не жначи да су искључиво наређивачки настројени и да ако су вам наређени са њима морате имати сукобе. Напротив, могуће је да ће та сарадња бити изузетно угодна.

Бик

Бикови јесу тврдоглави, али то не жначи да никада и ни по коју цијену неће да попусте. Такође предубјеђења односно тврдоглавост једног Бика зависи од много позиција планета у његовом наталу, па је ово једна предрасуда која не треба да постоји. Такође, постоје и неки врло флексибилни Бикови.

Близанци

За Близанце постоји предубјеђење да су дволични. Међутим, многе особе рођене у овом знаку итекако имају свој карактер и јасне ставове на све теме овог свијета, па не мијењају мишљење баш тако често. Такође, њихова дволичност и када постоји је спонтана, никако намјерна, пише астросавет.

Рак

Постоји мишљење да су Ракови “мекушци” који напросто представљају неке плачљиве особе које није баш лако трпити због тих и таквих особина. Међутим, у већини случајева код њих се то односи на неку сентименталну компоненту у моменту заљубљености, а не и на друга поља живота.

Лав

Заблуда је да они морају да буду увијек у центру пажње. Иако они воле да доминирају темом разговора, дешавања, друштвеног догађаја, Лавови сигурно неће патити због тога ако у неком тренутку нису примјећени. Посебно не уколико одређени догађај није оно што их интересује.

Дјевица

Ако мислите да су Дјевице болесно педантне и да ће “умријети” са крпом у рукама, то баш и није сасвим тачно. Они јесу перфекционисти, па чак и изузетно велики чистунци, али су веома велики хедонисти који ће знати да угоде себи и да дају одушка, по цијену и да није све у најбољем могућем реду.

Вага

За Ваге као и за Близанце, се такође веома често провлачи предрасуда да су дволични и/или неодлучни. Дволичност дефинитивно није карактеристика овог знака, јер су они веома јасни у својим намјерама и циљевима, а када је у питању неодлучност, то што код њих постоји може више да се сведе под “опрезност”.

Шкорпија

Многи су убјеђени да у свакој Шкорпији сакривен “чучи” по један сексуални манијак. Међутим, то дефинитивно није истинито. Шкорпије јесу веома енергетски стабилне особе, али је сигурно да нису неко ко ће 24/7 мислити само на секс, иако је њима сексуални живот од изузетне важности.

Стријелац

Заблуда је да онда када се зарекну, нешто обећају да баш тада не испуне. Епитет “испаљивача” сигурно нису заслужили, јер они заиста изузетно посвећено стреме ка томе да своја обећања одрже. Могуће је да ће свој интерес ставити изнад свега, али то не значи да ће циљано неком нешто неиспунити.

Јарац

Многи мисле да су они “Алл абоут монеy пеопле”. Истина је само донекле тачна, јер амбиција Јарчева и јесте да имају доста новца, међутим тај новац свакако њима неће представљати неко задовољство, ако нису испуњени на другим животним пољима којима дају недвосмислени приоритет.

Водолија

Бије их глас да су самодеструктивни и да воле да их други људи сажаљевају. Једино што је истина у свему томе јесте да када Водолија пати, она то ради најбоље на свијету. Због тога их људи доживљавају као слабиће који су склони да себе готово униште сопственом тугом.

Рибе

Себичност Риба постоји као једно мишљење које се често везује за овај знак. Ипак, они су у основи веома несебични и када је материјални, па и емотивни свијет у питању. Рибе могу све да вам дају, чак иако немају никакав интерес. Довољно је да сте им из неког разлога симпатични, пише noizz.rs.