Начелник општине Источна Илиџа Маринко Божовић гостујући у емисији „Актуелно“ на Радио-телевизији Источно Сарајево говорио је многобројним пројектима на територији ове општине, који се успјешно реализују упркос пандемији корона вируса.

Божовић истиче да реализација ниједног пројекта, откако је почела пандемија вируса корона, у Источној Илиџи није заустављена, те да је Општинско руководство учинило максималне напоре да становништву ове општине олакша живот за вријеме пандемије.

– Као и све општине, ни општина Источна Илиџа није остала имуна на пандемију вируса корона, односно на посљедице које су због свега тога оставиле траг на пуњење буџета и и неки развојних пројеката, који су због корона вируса дјелимично успорени – истиче Божовић.

Према његовим ријечима, упркос пандемији, ниједан пројекат није заустављен и све обавезе које је општина преузела у претходном периоду су реализоване.

– Одређене обавезе су и проширене, попут одређених социјалних давања, првенствено у проналитетну политику, а то се односи на суфинансирање трошкова боравка у вртићима, исплату средстава за четворочлане породице и суфинансирање набавке уџбеника за дјецу, суфинансирање трећег покушаја вантјелесне оплодње, издвајање средстава за рођење дјетета, стипендије за студенте и све то је реализовано у 2021. години – истиче Божовић.

Постоје одређене потешкоће, каже Божовић, али све то успјешно руководство општине Источна Илиџа превазилази.

Божовић је у емисији „Актуелно“ говорио и о бројним другим пројектима, попут завршетка изградње моста „Плави анђели“, завршетку радова на изградњи парка код Храма Светог Василија Острошког на Вељинама и другим инфраструктурним пројектима уређења паркинг простора и повезивања одређених улица у Источној Илиџи.

Остатак разговора погледајте у видео прилогу РТВ Источно Сарајево.