У једној од најгледанијих емисија Радио – телевизије Србије „Магазин око“, вечерас од 18.20 часова, можете погледати другу емисију снимљену на подручју општине Соколац.

Свако ко је попио гутљај хладне воде са Романије, како год да се звао где год да га је пут однео, тај укус никад није заборавио.

Срећни су они који могу да певају о тој води, али и они који је данас само сањају, или се њој враћају, а најсрећнији су они који могу сваког дана да је пију.

Соколац је једна од шест општина града Источног Сарајева у Републици Српској и Босни и Херцеговини. Ту се налази извор романијске филозофије, начина живота и те воде која још није пресушила и склизнула са непца у незаборав. Овде историја и спаја и раздваја.

У овој емисији Око магазина сазнаћете како се данас живи у Сокоцу и његовим селима. Зашто је повратничко село Шахбеговићи данас цело исцртано муралима и које су то поруке које нам шаљу. Обишли смо и село Соколовићи и Кнежину, попили смо гутљај хладне воде и разговарали смо са најпознатијим нежењом са Равне Романије.

Водитељ и новинар је Далибор Жарић, а уредник емисије Горислав Папић. Подршку при снимању екипи РТС-а пружили су: портал „Соколац – срце Романије“, Установа за културу „Перо „Косорић“, кабинет начелника општине Соколац и кабинет начелника општине Олово.

Подсјећамо, сав материјал и кадрови снимљени су у прошлом мјесецу, када је екипа РТС-а боравила пет дана у Сокоцу.