На позив предсједника Скупштине општине Соколац Сретка Марјановића, данас је нашу локалну заједницу посјетио потпредсједник Народне скупштине Републике Српске Милан Петковић. Теме разговора биле су политичке, али и правне природе.

Потпредсједник Народне скупштине РС Милан Петковић захвалио је предсједнику СО Соколац на позиву и похвалио рад локалног парламента.

-Господин Сретко Марјановић је за релативно кратко вријеме показао велику способност у руковођењу овог законодавног тијела. Размијенили смо искуства, првенствено она која имамо из Народне скупштине, тако да сматрам да ће општина Соколац са новим знањима моћи више напредовати. Наравно, уколико дођу неке иницијативе или законска рјешења у самом раду Народне скупштине исте ћемо подржати, те сагледати на који начин се може помоћи општини Соколац да буде још боља и развијенија – навео је Петковић.

Предсједник Скупштине општине Соколац Сретко Марјановић исказао је задовољство што је имао част да угости господина Петковића, који се кроз свој рад веома истакао у Народној скупштини РС.

-Мислим на предлагања бројних измјена и допуна, као и самих законских одредби који су у потпуности или дјелимично прихваћени, а који су предложени у циљу побољшања животних услова грађана Републике Српске. Самим тим имао сам шта да чујем, а надам се убудуће и да научим. Сва искуства и идеје које нам је предочио потпредсједник Народне скупштине РС Милан Петковић, засигурно ће у нашој локалној заједници бити прихваћене. Овакви људи као што је господин Петковић, који себе несебично даје, односно своје знање преноси на друге, увијек су радо виђени гости – поручио је Марјановић.

Он је изразио наду да ће у наредном периоду ова сарадња бити унапређена.