Приликом посјете општини Соколац, потпредсједник Народне скупштине Републике Српске Милан Петковић разговарао је данас и са начелником општине Милованом Бјелицом, како би се упознао о свим важним активностима и пројектима.

Петковић је истакао важност сарадње, наводећи општину Соколац као један од бољих примјера, у којој нема подјеле на позицију и опозицију.

-Морамо видјети шта је најбоље за развој општина и градова, без обзира на то ко је на власти, а све зарад људи који у њима живе. Господин Бјелица је човјек који има посебну енергију коју улaже у развој локалне заједнице. Оно што ме радује, а са чим ме је начелник Бјелица упознао, јесте то да се ради на улагању у аграгне и инфраструктурне области, у пољопривредну и дрвну индустрију, да је повећан сточни фонд, као и то да се школе не празне и има младих људи. Искрено се надам да ће Влада РС препознати потенцијал општине Соколац и да ће сарадња која је постојала и у претходном периоду, бити још боља – додао је потпредсједник НС РС Милан Петковић.

Начелник Сокоца Милован Бјелица подијелио је са Петковићем најважније постигнуте резултате, као и све планове у локалној заједници, наглашавајући спремност за аплицирање на све међународне позиве односно фондове.

-Циљ данашњих разговора био је да господина Петковића упознам са оним што смо урадили по питању енергетске ефикасности, пољопривредне производње, проширења производње у области дрвне индустрије, инфраструктурним пројектима посебно истичући свеобухватно рјешавање водовода и канализације, путне реконструкције, као и програмом социјалног становања на подручју наше општине. Треба истаћи и да имамо све неопходне документе, од Стратегије развоја општине за период 2020–2030. година до Стратегије развоја туризма и да смо спремни за ИПА пројекте. Господин Петковић интересовао се о пројекту који се односи на етно село „Соколв град“, од којег никада нисмо одустали. Наставићемо радове у том смјеру, имамо спремну скоро сву документацију, јер Соколац види будућност у развоју туризма – поручио је Бјелица.

Потпредсједник Народне скупштине Републике Српске Милан Петковић посјетио је општину Соколац по позиву предсједника СО Соколац Сретка Марјановића, са којим се истог дана раније састао.

Рођена 28. августа 1989. године у Зеници. Основну школу и гимназију завршила у Сокоцу. Дипломирала је Новинарство 2013. године на Филозофском факултету Универзитета у Источном Сарајеву. У ЈП "Инфо центар" Соколац запослена од 2015. године. Тренутно обавља функцију главног и одговорног уредника.