Десеточлана екипа „Агро Телевизије“ је у протекла два дана снимала емисију о општини Соколац, како би са акцентом на пољопривреду на најбољи начин представила потенцијале којим располаже наша локална заједница.

Снимајући у Сокоцу, екипа „Агро каравана“ је обишла села и разговарала са нашим успјешним пољопривредницима који се баве сточарством, повртарством, воћарством, те представила туристичке и културне потенцијале наше локалне заједнице.

Према ријечима продуцента емисије Милољуба Петровића – Мишеца, ријеч је о екипи локалне телевизије „Галаксија 32“ из Чачка која ради продукуцију емисија за Агро ТВ, први специјализовани кабловски телевизијски канал посвећен пољопривреди, природи, традицији и култури а који се путем кабловских оператера емитује у Републици Српској, Србији и околним државама.

– Агро ТВ је једини канал у Србији, али и региону који је посвећен пољопривреди 365 дана у години. Суштина је да пољопривредни призвођачи путем наших садржаја што више сазнају, али и да користе примјере добре праксе које забиљежимо код других произвођача. У Сокоцу смо за два дана обишли велики број пољопривредних произвођача, туристичких дестинација, снимили доста квалитетног материјала, и оно што морам нагласити је изузетно гостопримство на које смо наишли, истакао је Петровић.

Емисија „Агро караван“ је веома популарна и гледана. Кроз њу се представљају и промовишу градови, села, људи, традиција и обичаји народа цијелог региона. Новинар и водитељ ове емисије Весна Рудинац Стамболић каже да су кроз „Агро караван“ до сада презентовани потенцијали 160 општина и градова региона, а на овај начин ће бити представљене и промотивне вриједности општине Соколац.

– Емисија је састављена из дијелова и сваки сегмет представља представника одређене области. У Сокоцу смо посјетили и снимили више домаћинстава која се баве пољопривредом, пчелара, произвођаче скоруп-кајмака, стручног сарадника за пољопривреду, директора туристичке организације, те разговарали са начелником општине како би што боље упознали вашу локалну заједницу. Потрудићемо се да за 60 минута, колико траје емисија, и наши гледаоци упознају Соколац, онако како смо то ми доживјели, објаснила је Рудинац Стамболић.

Један од организатора „Агро Каравана“ и водитељ емисије, Ненад Николић каже да је циљ емисије промовисање добрих прича и инсистирање на презентовању свега позитивног и доброг.

– До сада смо реализовали око 190 једносатних епизода из Србије, Републике Српске, Црне Горе, Косова и Метохије и Македоније. Осим пољопривредних прилога који су доминантни, представљамо и локалну заједницу, њене туристичке, културне и спортске садржаје. Трудимо се да дамо иницијални импулс који ће покренути пољопривреднике, привреднике или туристе да реализују пословну идеју или да посјете неко мјесто, рекао је Николић.

Начелник општине Соколац Милован Бјелица захвалио је менаџменту Агро Телевизије који је одлучио да у емисији представи ову локалну заједницу.

– Кроз ову емисију општина Соколац ће промовисати своје пољопривредне, привредне, туристичке и друге потенцијале пред милионским аудиторијумом. То је веома значајно, посебно за наше пољопривреднике, али и одлична прилика да се представе туристички потенцијали и природна богатства ових крајева, истакао је Бјелица.

Емисија Агро Краван у којој ће бити представљена општина Соколац биће емитована у недјељу 26. септембра у 16 часова на Агро Телевизији. Емисија се може погледати на М:теловој телевизијској платформи на Агро Тв-у који се налази на каналу 501. Они који не буду у могућности да погледају емисију, моћи ће то да учине накнадно путем Yоу Тубе канала Агро Телевизије.

Рођена 16. јуна 1986. у Сокоцу. Основну школу и гимназију завршила је у родном мјесту. На Филозофском факултету у Источном Сарајеву студирала енглески језик и књижевност. Дипломирала је 2011. године. Запослена у Инфо центру од 2012. године.