На изборној конференцији Општинског одбора СНСД-а Соколац за предсједника овог одбора изабран је Страхиња Башевић, који је до сада био вршилац дужности на овој функцији.

Предсједник СНДС-а Милорад Додик изјавио је новинарима на Сокоцу да ова странка иде у процес подмлађивања.

Додик је, обраћајући се члановима СНСД-а на изборној конференцији на Сокоцу рекао да је СНСД најважнија политичка организација у Републици Српској и истакао да ће ова странка подржати све пројекте који ће допринијети кавалтетнијем животу.

„Како ће се Соколац даље развијати у значајној мјери зависи од самог СНСД-а. Позвао сам наше чланове да се укључе у тражење пројеката који могу да побољашју квалитет живота на овом простору„, изјавио је Додик.

Он је нагласио да ће Република Српска на Сокоцу преко одређених институција подржати све пројекте које као развојне одреде локални људи, као што је то урађено у Вишеграду са Андрићградом, као и Јахорином и Требињем које су туристичке дестинације.

Новоизабрани предсједник Општинског одбора СНСД-а Соколац Страхиња Башевић захвалио се за указано повјерење са локалног нивоа, али и велику подршку Додика, што ће му бити вјетар у леђа приликом реализације великих пројеката који су планирани на локалном нивоу.

Он је нагласио да је на ОО СНСД да иницира пројекте с циљем побољшања квалитет живота грађана Сокоца, те најавио да ће у најкраћем року бити анализирано комплетно стање како би квалитетна идејна рјешења била упућена Влади Републике Српске.

„Међу тим пројектоима ће са наћи изградња треће траке преко Романије, ски-лифта са зимским и љетним туристичким садржајима, реконструкција Улице цара Лазара и модерна раскрсница на улазу у Соколац из правца Сарајева“, прецизирао је Башевић.

Изборној конференцији на којој су изабрани чалнови Општинског одбора Соколац, осим Додика, присуствовали су и представници регионалних и локалних организација СНСД-а Сарајевско-романијске регије.