Поводом стогодишњице постојања ФК „Жељезничар“, у Сарајеву је одржана занимљива спортска манифестација под називом „Плави круг 1921-2021“. Ријеч је о атлетској трци на стази дугој пет километара, на којој се нашло преко 250 такмичара из БиХ. Учешће су узели навијачи „Жеље“, заљубљеници у атлетски спорт и спортски колективи. Знак за старт дат је тачно у 19 часова и 21 минут, што симболизује годину формирања познатог сарајевског фудбалског колектива.

Наравно, такмичари су кренули са стадиона „Грбавица“, а трчало се трасом: кружни ток АС – Долац Малта – Вилсоново – мост Суаде и Олге (окрет) – Вилсоново – Електропривреда – Лорис – стадион „Грбавица“.

У мушкој конкуренцији најбољи је био Емир Хастор из Горажда (17:26). Друго мјесто припало је Берину Мушановићу (18:42), а треће Давору Топићу (18:45).

У конкуренцији жена прва кроз циљ је прошла Теа Папић (21:41). Друга је била Ивана Перлаин Узуновић (22:39), а трећа Аида Хоџић ( 22:56). Трку је завршило 205 такмичара.

Соколац је на овој занимљивој спортској приредби представљао атлетски ветеран Перо Мијатовић, који је иза себе оставио половину учесника. Стазу је прешао за 26 минута и 29 секунди, што му је донијело 72. мјесто у конкуренцији мушкараца.

Организатор трке „Плави круг“ било је Спортско удружење „Дечки у плавом“, чији је предсједник Дарко Лончар рекао да је поменута трка „поклон свим навијачима и играчима „Жељезничара“, као и грађанима који традицију и спорт носе у срцу“.