Ватрогасна јединица Соколац богатија је за једно ново ватрогасно возило марке „Renault“ са цистерном капацитета 7.000 литара воде. Средства за набавку возила издвојена су из буџета Града Источно Сарајево и усмјерена према Територијалној ватрогасној јединици ИС. Према ријечима командира соколачке Ватрогасне јединице Мила Шарца ново возило, које посједује цјелокупну опрему, додатно ће унаприједити рад ватрогасаца приликом интервенција на пожарима.

– Опрема подразумијева мотор са великом снагом односно кубикажом, резервоаром за воду, укључена је пјена, а веома је једноставно за руковање. Како је ријеч о теренском возилу може се користити за пожаре у градском језгру, али и тешке терене, те у зимском периоду када су путеви слабије проходни усљед сњежних падавина. Сигурно ће нам много значити убудуће – казао је Шарац.

Ватрогасци су ове седмице имали прилику да испробају ново ватрогасно возило, када су гасили пожар на помоћном објекту у једном соколачком домаћинству. Како су нам потврдили у Ватрогасној јединици, у пракси се показало је да је возило веома оперативно.

Рођена 28. августа 1989. године у Зеници. Основну школу и гимназију завршила у Сокоцу. Дипломирала је Новинарство 2013. године на Филозофском факултету Универзитета у Источном Сарајеву. У ЈП "Инфо центар" Соколац запослена од 2015. године. Тренутно обавља функцију главног и одговорног уредника.