Фото: В.Реновица

На приједлог Планинарског друштва „Гласинац“ Општина Соколац заједно са удружењима, организацијама и волонтерима, данас је поводом Свјетског дана чистих планина и Свјетског дана чишћења, организовала акцију чишћења и уређења наше локалне заједнице.

Секретар Планинарског друштва „Гласинац“ Вера Мијатовић је истакла да је ово десета по реду акција чишћења, која се сваке године обиљежава у оквиру Свјетског дана чишћења.

– Сваког септембра, на идеју Планинарског друштва „Гласинац“ наши суграђани, чланови спортских клубова, учествују у акцији. Овом приликом апелујем на све који користе излетишта и рекреативне стазе да својим брижним понашањем чувају околину, да смеће остављају на за то предвиђена мјеста – навела је Мијатовићева и додала да су се акцији прикључили и чланови Удружења спортских риболоваца „Биоштица“ који су јуче уредили излетиште Бук.

Према ријечима члана Удружења грађана ,,Свети Василије Острошки” Миланка Крстајића, ова акција је покренута у циљу буђења свијести омладине али и старијих грађана Сокоца, како би били за примјер и узоран град.

Тренер Карате клуба „Гласинац“ Соколац Миодраг Боровчанин је са својим члановима и дјецом других клубова, подржао акцију да нам како је рекао град буде љепши и уређенији.

У данашњој акцији којој су се одазвали: Омладинска органоизација „Соколац“, Карате клуб „Гласинац“, Рукометни клуб „Гласинац“, Фудбалски клуб „Соколац“, те Удружење грађана „Свети Василије Острошки“ и чланови Планинарског друштва „Гласинац“ планирано је да се очисте терени у оквиру спортског центра, градска дјечија игралишта, простор око дворане „Лименка“ те трим стаза Талине, након чега ће учесници акције дан заокружити одласком на Романију до Црвених стијена.