Директор Туристичке организације Републике Српске Миодраг Лончаревић рекао је данас да ће Олимпијски центар Јахорина у предстојећој зимској сезони остварити рекордне резултате када је у питању посјета туриста како из Србије, тако и региона.

“Судећи по интензивним припремама за предстојећу зимску сезону, она ће бити рекордна кад је у питању посјећеност, што значи да ће у туристичком смислу и општине и мјеста која гравитирају олимпијској љепотици Јахорини имати итекако велике користи од тога”, рекао је Лончаревић Срни након презентације туристичке понуде Српске на новосадском Тргу слободе.

Он је рекао да у предстојећој зимској сезони Олимпијски центар ништа неће моћи да изненади, па чак и ако снијега не буде, јер су спремни топови за набацивање вјештачког сњежног покривача на скијашке стазе.

“На радост бројни скијаша, Јахорина ће бити спремна за сезону пред нама, падао или не падао снијег”, рекао је Лончаревић.

Он је истакао да је Јахорина као туристички производ умногоме унапријеђена захваљујући Влади Републике Српске, општинама и градовима.

“Ову зимску сезону красиће између осталог популарно ноћно скијање, али ће и бројни други туристички садржаји у цјелости бити окренути што љепшем и угодннијем боравку туриста на Јахорини”, каже Лончаревић.

Он је навео да ће упркос данашњем завршетку манифестације “Дани Српске у Србији” бити настављене промотивне активности Туристичке организације Републике Српске у Србији.

Наставићемо промоцију туристичких потенцијала Српске, јер су гости из Србије и најбројнији, не само на Јахорини, него и у другим турстичким дестинацијама”, рекао је Лончаревић и додао да ће бити промовисани “бањско-климатски и љечилишни потенцијали Српске”.

Лончарвић каже да се туризам Српске у вријеме најтежих дана пандемије вируса корона окренуо домаћим гостима, а праву туристичку експанзију имале су бање Републике Српске.

“Влада Републике Српске, односно њени ваучери грађанима су смањили негативне финансијске посљедице пандемије вируса короне по укупну туристичку привреду Српске”, рекао је Лончаревић.

У Српском народном позоришту у Новом Саду вечерас ће бити затворена манифестација “Дани Српске у Србији”.