Сан полако постаје јава, а Звезда и Партизан настављају да руше рекорде.

Црвена звезда и Партизан на фантастичан начин ове јесени представљају српски фудбал. „Вечити“ су остварили пласман у групну фазу УЕФА такмичења, а тамо бележе одличне резултате и уз то прикупљају бодове – и за клупски, али и национални коефицијент који је у овом тренутку најважнији.

Тако су Звезда и Партизан са по две победе у групној фази Лиге Европе и Конференцијске лиге додатно померили Србију на УЕФА ранг-листи, па је сан о два представника у Лиги шампиона сада сасвим достижан.

Добро је познато да ће се то десити од сезоне 2023/24 ако на крају текуће Србија буде међу 15 најбољих у Европи, а све су прилике да ће тако и бити. Србија се сада учврстила на 12. месту са 28.875 бодова, па је тако ближа фантастичном осмом месту – него 16. које не гарантује два клуба у Лиги шампиона.

Штавише, Србија сада полако може да машта и о томе да њен шампион буде ДИРЕКТАН учесник Лиге шампиона, што би заиста било сензационално – пошто би без квалификација стигли до групне фазе и више од 15 милиона евра.

Да би се то десило, потребно је да будемо 11. на листи и прескочимо Украјинце (30.600) или Шкоте (31.300).

Ако не буде тога, вреди истаћи и да 12. и 13. место такође доносе лепе бенефите – шампион Србије би квалификације за Лигу шампиона почињао тек од плеј-офа, односно имао би практично загарантовану бар Лигу Европе.