Планинарски Савез Републике Српске и Планинарско друштво „Гласинац“ Соколац, овог викенда организују девето Меморијално такмичење „Свјетлана Цеца Комленовић“ и првенство Републике Српске у планинарској оријентацији. Такмичење ће се одржати на обронцима планине Романије.

Према ријечима руководиоца такмичења Жељка Делића, први дан, такмичење ће бити одржано на Равној Романији, док ће другог дана старт и циљ бити у Сокоцу – локација Пуховац.

– У знак сјећања, као чланови Планинарског друштва „Гласинац“ организујемо девето Меморијално такмичење „Свјетлана Цеца Комленовић“. На такмичењу очекујемо екипе из Бањалуке, Приједора, Бијељине, Рогатице, Вишеграда, Пала, те Сокоца. Код људи који спознају овакав начин такмичења, јавља се и интересовање за учествовање на истом, за шта је пресудна снага, брзина и умјеће читања топографске карте – навео је Делић.

Почетак такмичења планиран је сутра за 10.30 у порти манастира Светог Георгија, гдје ће по завршетку бити додјела награда и признања најуспјешнијим такмичарима. У недјељу, иста сатница планирана је за други дан такмичења на Пуховцу.

Рођена 27. априла 1988. године у Сокоцу. Након основне школе и гимнaзије, на Факултету политичких наука у Бањалуци, завршила студије новинарства 2011. године. Магистар новинарства од 2015. године. Запослена у Инфо центру од 2012.године.