Мушка и женска екипа соколачког Планинарског друштва “Гласинац” освојиле су прво мјесто у планинарској оријентацији на 9. Меморијалном такмичењу “Свјетлана Цеца Комленовић”, одржаном данас на Сокоцу.

Турнир посвећен деветнаестогодишњој репрезентативки Републике Српске и БиХ и планинарки, трагично страдалој у саобраћајној несрећи у децембру 2011. године, отворила је секретар Планинарског савеза Републике Српске Ранка Савичић.

Секретар Планинарског друштва “Гласинац” Вера Мијатовић рекла је Срни да су се у побједничкој женској екипи такмичиле Милица Делић, Анђела Ковачевић и Мирјана Комленовић, а у мушкој Жељко Комленовић, Ђорђе Ковачевић и Ведран Боровчанин.

Она је додала да су у такмичењу у планинарској оријентацији, односно у снази, брзини и умијећу читања топографске карте учествовале четири екипе код храма на Равној Романији.

Према њеним ријечима, прије почетка такмичења планинари “Гласинца” и њихови гости чланови Спортско-пењачког клуба “Соко” из Бањалуке, положили су цвијеће на споменик Свјетлани Комленовић, а потом су присуствовали помену у Манастиру Светог Георгија на Равној Романији.

Учесници данашњег такмичења прошетали су до видиковца “Црвене стијене” на Романији и посјетили пећину Орловача у Сумбуловцу.

Планинарски савез Републике Српске и Планинарско друштво “Гласинац” организатори су данашњег Меморијалног турнира, а сутра ће на Сокоцу бити одржано Првенство Републике Српске у планинарској оријентацији.