Дјечија манифестација под називом “Шеширијада” одржана је данас на шеталишту Променада, а паљанским улицама продефиловали су најмлађи суграђани из вртића “Бубамара”, “Цврчак” и “Бамби”, као и дјеца из Језичког-едукативног центра “Биг бен”.

Директор Дјечијег центра “Бубамара”, која је и организатор манифестације, Вања Југовић рекла је новинарима да је циљ догађаја био да се окупи што више малишана на једном мјесту.

“Цијела манифестација замишљена је као велико весеље предшколаца, као поздрав јесени и поласку у нову школску годину. Ово је и прилика да дјеца проведу више времена са својим родитељима, израђујући заједно дивне креације и шешире”, нагласила је Југовићева.

Она је додала да су малишани носили и слогане како би скренули пажњу да знају шта су њихове обавезе и дјечија права.

Директор паљанског вртића “Цврчак” Ивана Савић изразила је задовољство организовањем ове манифестације и истакла да је сваке године то посебан догађај за Пале.

Директор Језичког-едукативног центра “Биг-бен” Ана Чегар рекла је да су се малишани из ове установе радо одазвали на “Шеширијаду” како би показали своју креативност и дивне шешире.

Ова манифестација је организована у оквиру Недјеље дјетета која се ове године широм свијета обиљежава под слоганом “Заједно можемо све”.