Фото: Бојан Д.Тошић

У соколачом вртићу данас је пригодном забавом за 158 малишана и порукама упућеним одраслима о обавези поштовања дјечијих права, почео петодневни програм обиљежавања Недјеље дјетета у овој установи.

Вршилац дужности директора Установе за предшколско васпитање и образовање Споменка Маловић рекла је Срни да ће у наредних пет дана малишани заједно са васпитачицама на више начина обиљежити своју недјељу под мотом „Заједно можемо све“.

Према програму обиљежавања, сутра ће у просторијама вртића бити организован маскенбал, а у сриједу, 6. октобра, креативна радионица о теми здраве исхране.

„Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић посјетиће у четвртак, 7. октобра, соколачки вртић и поводом Недјеље дјетета уручити донацију малишанима ове установе“, најавила је Маловићева.

Она је истакла да су за петак, 8. октобар, у овој установи за малишане планиране спортске активности, које ће, као и сви претходни садржаји, бити реализоване у просторијама соколачке Установе за културу због пандемије вируса корона.

У соколачком вртићу борави 158 дјеце подијељених у осам васпитно-образовних група.

Међународна традиционална манифестација Недјеља дјетета ове године ће бити обиљежена под мотом „Заједно можемо све“ од данас до недјеље, 10. октобра.

Циљ обиљежавања ове недјеље је подстицање и организовање разноврсних културно-образовних, рекреативних и других манифестација посвећених дјеци и предузимања других мјера за унапређење развоја дјечије заштите.